Kvalitetna komunikacija može ojačati vaš ‘brand’ tijekom karantene

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
Trenutno pregledavate Kvalitetna komunikacija može ojačati vaš ‘brand’ tijekom karantene

S obzirom na to da polako ulazimo u radnu kolotečinu i oporavljamo se od stresnog perioda, vrijeme je da krenemo u akciju i zasučemo rukave, zar ne? U novonastaloj situaciji je potrebno usmjeriti se na prave aktivnosti i ovo vrijeme iskoristiti efikasno, koliko god je to moguće. Prije svega, u svim ovim koracima važna je kvalitetna komunikacija.

Ažurirajte sve informacije i napravite pripremu

Riješite sve zaostatke koje niste do sada stigli napraviti. Od brisanja suvišnih  mailova, slaganja baze, pisanja izvještaja i zapisnika, pa sve do novih planova za ostatak ove 2020. godine. Kada sve ažurirate, imat ćete jasniju sliku što i kako dalje.

Izrada plana aktivnosti prema klijentima i dobavljačima

Napravite listu važnih klijenata i dobavljača. Za svakog od njih dobro promislite kako ćete dalje komunicirati i da li možete ovu situaciju iskoristiti kao priliku za novi način poslovanja. Pri tome budite i dalje korektan partner, jer vam ovi kontakti nose uspješnost poslovanja. I klijenti i vaši dobavljači svjesni su promjene na tržištu, od uvjeta poslovanja, do cijena vaših usluga ili proizvoda. U ovakvim situacijama kvalitetna komunikacija je izuzetno važna.

‘Resetirajte’ svoje poslovanje (Brainstorming)

Sami ili s vašim timom osmišljavajte nove kreativne ideje, možda je sada vrijeme za ‘reset’. Doživite ovo vrijeme kao blagoslov i hibernaciju vašeg poslovanja. Postoji cijeli niz kreativnih tehnika kojima ćete generirati nešto novo što će vas dodatno motivirati i dati vam vjetar u leđa.

Dijelite!

Budite velikodušni, dijelite svoje ideje i savjete, komunicirajte. Napišite, objavite ili komunicirajte svoje zanimljive prijedloge i razmišljanja kako bi potakli i druge da se pokrenu. Kada dajemo, time i dobivamo, pomažemo, upoznajemo nove ljude i dobivamo još više novih ideja i poslova.

Bez obzira na situaciju i dalje se pokazalo koliko je važna kvalitetna komunikacija, jer sami ne možemo puno, a kada smo okruženi kvalitetnim poslovnim partnerima i kvalitetno komuniciramo, sve možemo!

Za sve informacije vezano uz ON-LINE poslovne edukacije iz područja komunikacijskih vještina možete se obratiti nama na https://integra-znanja.hr/komunikacijske-vjestine/.

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.