KAKO PLANIRATI SVOJU POSLOVNU BUDUĆNOST

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
Trenutno pregledavate KAKO PLANIRATI SVOJU POSLOVNU BUDUĆNOST

Ništa nije sigurno. I ne znamo što će biti sutra. Bez obzira na to, možemo dosta toga učiniti za sebe i za svoju mikro sredinu. Protekla godina nas je potaknula na razmišljanje o sebi i svojem poslu, sigurnosti, zdravlju, odnosima. Svi smo svjesni da smo mi osoba koja je ključni pokretač/ ne pokretač aktivnosti i promjena koje će nas dovesti na željenu životnu destinaciju. Ostalo će sve doći na svoje mjesto. Kada pogledamo naš život s neke udaljenije točke, većina nas će u konačnici biti zadovoljna onim što vidi. Naravno da sve ovisi o našem konstantnom trudu i zalaganju.

Gledajući s perspektive naše karijere, putujući tako od točke A, gdje se nalazimo sada, pa do točke B, gdje želimo doći, treba imati dobar plan i razraditi ga kako bi došli do željenog cilja. Željeni cilj je osjećaj kada dođete kući zadovoljni, ispunjeni i istovremeno umorni, znajući da radite nešto predivno za sebe i ovaj svijet.

Putujući tako do željenog cilja, dobro ćemo promisliti o prilikama i rizicima na koje možemo naići, kako bi bili spremni na radove na putu ili zeleni semafor koji će ubrzati naše putovanje na odredište. Budući da nemamo navigaciju za našu karijeru, od točke A do točke B, najbolje bi bilo da je sami napravimo, prema našim ambicijama i željama.

Na neke stvari ne možete utjecati. Možda upravo sada radite kod poslodavca koji ne ulaže u znanja i vještine zaposlenika i nemate opciju napredovanja. Možda radite u firmi koja vam još dosta toga može ponuditi, ali vi niste puno razmišljali o tome. Prošla su vremena kada su zaposlenici svoju karijeru prepuštali firmi u kojoj rade. Danas se od svakoga očekuje da sam kroji svoju karijeru, usavršava se i uči, i to cijeli život. Dakle, odluka je prvenstveno u vašim rukama.

Pitajte sebe: Što sada radim? Želim li ovaj posao raditi zauvijek? Koliko me ispunjavaju svakodnevne obaveze, pružaju mi osjećaj rasta i novih spoznaja? Koja znanja želim dobiti i u kojem vremenskom periodu? Gdje vidim sebe? Kada imate plan osjećat ćete da ispunjavate svoje ciljeve, a ne ciljeve drugih. Kada imate jasnu sliku i emociju u sebi, proces vizualizacije krene točno u smjeru vaših želja.

Za karijerno putovanje bit će vam potrebno puno alata i znanja. Bazično znanje je komunikacija i  građenje odnosa u timu, s klijentima i s dobavljačima, građenje svog imidža, širenje mreže kontakata, učenje tehnoloških znanja, stranih jezika i stručnih znanja. Konstantna edukacija je jedini pravi put. Ako konstantno učite, a sami ne tražite bolje prilike, one će vas same prepoznati.


Ako težite voditeljskoj poziciji, delegiranje, motiviranje i kvalitetno vođenje se može dodatno istrenirati, kako bi izgradili uspješan pobjednički tim.

Mi odlučujemo o svojem zadovoljstvu s poslom koji radimo, iako ponekad ni sami sebi to ne želimo priznati i tražimo krivca na nekoj drugoj strani.

Vrijeme je za akciju, stoga, kakvi su vaši planovi, koliko idete u željenom smjeru? Koja sve znanja i vještine su vam za to potrebne?

Pogledajte našu ponudu edukacija: IN-HOUSE EDUKACIJE, OTVORENI (ONLINE) SEMINARI ili INTEGRA MASTERCLASS