KAKO BITI DOBAR RODITELJ & MANAGER?!

  • Vrijeme čitanja:4 min. čitanja

Biti roditelj jedna je od najljepših uloga u životu. Uz tu odgovornu i predanu ulogu, treba biti i uspješan u poslu. Kako bi svojoj djeci osigurali lijepo djetinjstvo, spremni smo na mnoge stvari i odricanja na našem radnom mjestu, gdje smo na zasluženoj voditeljskoj poziciji. Nagradno pitanje: kako balansirati i istovremeno zadovoljiti sve strane?!

Dijete iz svijeta digitalizacije & uspješni  manager – roditelj

Današnje generacije rastu u jednom potpuno drugačijem, tehnološki visokorazvijenom svijetu. Isto tako posao i digitalizacija koja sve ubrzava, od nas traži više vremena i jači angažman na našem radnom mjestu. Kako pomiriti ove dvije činjenice?

U cijeloj priči odgovornost je na roditeljima koji dopuštaju svojoj djeci cjelodnevni boravak u svijetu digitalnih igara i ‘surfanja’. S druge strane, u to vrijeme roditelji imaju više vremena za razvoj svoje karijere, sastanke, putovanja, rad vikendom i u slobodno vrijeme, napredovanje, bolje uvjete, bonuse i sve što donosi rukovodeća funkcija.

Osjećaj krivice

Vjerujem da su mnogi roditelji u nekom periodu svoje karijere osjetili krivicu jer nisu sa svojim djetetom, a istovremeno ih neizmjerno privlači posao koji rade i također uživaju u tome. Osobno sam osjetila to i na vlastitoj koži. Čovjek se pita: koliko je to sebično ili normalno i gdje je tu zdrava granica?!

Kada osjetimo krivnju, postavimo sebi pitanje: imam li preveliku potrebu za visokim pozicioniranjem materijalnih vrijednosti u svom vrijednosnom sustavu ili je to jednostavno period u mojoj karijeri koji će meni i mojoj obitelji osigurati financijsku sigurnost?

Ako prolazite takav period, važno je da ODLUČITE da će to trajati jedno vrijeme i da osigurate da vaše dijete ima baku i djeda ili neku dragu osobu, koja će mu pružiti ljubav i pažnju. Srećom danas majka i otac više ne dijele muške i ženske poslove, što je također prednost današnjih modernih vremena. Na ovu temu organiziramo in-house edukacije pod nazivom „Kako postati najbolji roditelj i ostati dobar manager“ https://integra-znanja.hr/kako-postati-najbolji-roditelj-i-ostati-dobar-manager/

Moderna šefica/ šef

Važno je dobro upoznati svoje kompetencije i područja za razvoj sebe kao voditelja, delegirati zadatke i još efikasnije isplanirati svaki svoj dan. Uvijek važna tema je kvalitetna i efikasna komunikacija, uživo i na daljinu. Situacijsko vođenje je izuzetno važan alat svake uspješne šefice ili šefaSve je u održavanju ravnoteže, kako privatno tako i poslovno.

U našoj novoj MasterClass seriji online edukacija pronaći ćete odgovore na pitanja koja si vjerojatno često postavljate: „Kako biti efikasniji?“ ili „Kako koristiti situacijsko vodstvo?“. Za više informacija posjetite našu web stranicu. Pratite nas na LinkedInu Integra znanja i LinkedInu Tanja

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.