Traumatski događaj na radnom mjestu

  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
Trenutno pregledavate Traumatski događaj na radnom mjestu
Hand pushing needle to pop the stress balloon. Business concept

Traumatski događaj na radnom mjestu je tema radionice namijenjena je firmama čiji djelatnici su doživjeli neko traumatsko iskustvo ili su konstantno pojačano izloženi mogućem doživljaju traumatskog šoka na radnom mjestu.

Radionica može služiti i kao prevencija moguće traume kod onih radnih organizacija gdje postoji povećana opasnost od traumatskog događaja.

Čime sve može biti izazvana psihološka trauma?

  • oružanim ili neoružanim napadom s ciljem pljačke, nanošenjem materijalne ili psihološke štete
  • fizičkim ili intenzivnim psihičkim nasiljem
  • elementarnom nepogodom (potres, požar, poplava) i sličnim nepredvidim uzrocima.

Tijekom radionice sa polaznicima se radi na detaljnoj obradi traumatskog događaja s razlaganjem situacije, skidanjem potencijalne krivnje, jačanjem ego-snaga, pronalaženjem izlaza iz traume i puteva što bržeg oporavka i povratka u radnu atmosferu.

Na edukaciji se koriste psihološki testovi za procjenu stupnja traume, rade se krizne intervencije, koriste se razne psihološke tehnike koje omogućuju što bržu i efikasniju proradu zadobivene traume.

Ako je seminar zamišljen kao prevencija traume, uvodni dio se sastoji od predavanja o stresu, vrstama stresa, traumatskom stresu, razlici između stresa i traume, posljedicama koje traumatsko iskustvo može nanijeti pojedincima i organizaciji, te načinima i metodama izlaska iz traume.

Traumatski događaj na radnom mjestu – Sadržaj modula:

Teorijski dio:

  • Predavanje o stresu; pojam, definicija, uzroci i posljedice stresa
  • Psihološka trauma; uzroci, posljedice, kratkoročne i dugoročne, metode prevencije
  • Razlika između stresnog i traumatskog iskustva

Praktičan dio:

  • Psihološke metode i tehnike prorade traume
  • Sažimanje traumatskog iskustva i oporavak
  • Evaluacija oporavka

Traumatski događaj na radnom mjestu – edukaciju i procese provodi visoko stručna osoba s velikim iskustvom rada na ovakvim situacijama.

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.