Važnost edukacije o upravljanju timom u vašoj organizaciji

  • Vrijeme čitanja:4 min. čitanja
Trenutno pregledavate Važnost edukacije o upravljanju timom u vašoj organizaciji

Koja je najveća razlika između uspješne i propale organizacije? Odgovor je izvrstan tim. Bilo da morate izgraditi tim od nule ili da radite s već postojećim timom, svakako ćete se suočiti s izazovima.

Voditelj tima često se mora brinuti o stvarima kao što su komunikacija, suradnja i usredotočenost. Osim toga, njegov je zadatak i motivirati tim da postigne ciljeve i postane primjer uspješne suradnje. Zvuči jednostavno u teoriji, no situacija može biti puno drugačija u praksi.

Za uspješno vođenje tima potrebno je više stvari – od odabira pravih osoba do pravilne raspodjele zadataka.

Kao vodeća organizacija za korporativne edukacije, znamo da upravljanje timom ima nekoliko dimenzija i zahtijeva posebne vještine. Ako želite premostiti taj jaz, stručna edukacija o upravljanju timom može biti izuzetno korisna za vas i pomoći vam da poboljšate timski rad i poslovni učinak.

Stoga krenimo od početka kako bismo bolje razumjeli zašto je edukacija o upravljanju timom važna za svaku organizaciju.

Omogućuje učinkovitu izgradnju tima

Izgradnji tima treba pristupiti promišljeno, jer je jedna od najvažnijih prednosti promišljenog upravljanja to što ono potiče timski rad i tako značajno utječe na poslovni rast. Stoga edukacija rukovodećeg tima može biti izuzetno korisna. No, to se ne odnosi samo na osobe koje su tek stupile na taj položaj. Edukacija je vrlo korisna i za one s iskustvom.

Poboljšava poslovne rezultate

Važnost dobrog upravljanja timom očituje se u povećanju radnog učinka zaposlenika i ukupne stope produktivnosti određene organizacije. Budući da taj napredak ne može ostvariti jedna osoba sama, dobar timski rad postaje neophodan – i u smislu kvantitete i u smislu kvalitete!

Edukacija o upravljanju timom pomaže Vam da zaposlenicima lakše objasnite koje su njihove temeljne odgovornosti i što se od njih očekuje kako bi se oni mogli usredotočiti na svoje  zadatke i kako bi bili produktivniji.

Naposljetku, tim je učinkovit kad njegovi članovi dobro surađuju, imaju dobro vodstvo i kad su motivirani. Ako želite da vaši timovi budu skladni i da si njihovi članovi međusobno pomažu u izvanrednim situacijama, edukacija o upravljanju timom pravi je izbor za Vas.

Potiče učenje

Jedna od najvažnijih prednosti koje se vezuju uz timski rad jest činjenica da svaki član tima ima priliku naučiti nešto novo i istražiti nove dimenzije posla te tako poboljšati svoj radni učinak. Primjerice, novim će zaposlenicima svakako biti korisna razmjena znanja s onima koji su već neko vrijeme u toj organizaciji.

Nadalje, kad okupite ljude različitih vještina i područja specijalizacije, pozitivna razmjena njihovih znanja i vještina zasigurno može biti dugoročno korisna za vašu organizaciju.

Povećava zadovoljstvo zaposlenika

Pronalaskom prave osobe za pravi posao u pravom trenutku organizacijom neprimjetno širite pozitivnu energiju. Time ljude potičete i da daju sve od sebe te da projekte izvršavaju puno učinkovitije i bezbolnije. Kad na radnom mjestu postoji takva povezanost, drastično se smanjuju razine stresa i sukobi, a samim su time i zaposlenici zadovoljniji.

Poboljšava radni učinak

Svi se slažemo da se svaka organizacija mora pridržavati ugovorene razine usluge i nuditi kvalitetu ako želi opstati na tržištu. Timski rad osnovni je preduvjet za to.

Edukacija o upravljanju timom pomaže Vam da to ostvarite bez poteškoća. Ovladate li vještinama upravljanja timom, moći ćete učinkovitije iskoristiti vještine svojih zaposlenika i voditi svoj tim u pravom smjeru.

Integra znanja je svjesna vrijednosti ljudskih resursa i stoga nudi izvrsne programe edukacije utemeljene na provjerenim metodama i tehnikama. Iskoristite prednosti koje Vam nudimo i saznajte više o nama ovdje!

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.