Vaš posao: ‘leptirići’ u trbuhu?

  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
Trenutno pregledavate Vaš posao: ‘leptirići’ u trbuhu?

Vrijeme je povrataka s godišnjih odmora gdje smo provodili svoje dragocjeno vrijeme prema vlastitom izboru: na mjestu na kojem želimo biti, i s nama dragim ljudima uz koje se osjećamo sretni i bliski. Ležeći ispod bora, gledajući u more, i uživajući u osvježavajućem napitku, prepustili smo se osjećaju da ništa ne moramo, da je ovo samo naše vrijeme, i osjetili tako rijetke trenutke potpunog opuštanja i uživanja u vlastitoj ljenosti. Ovaj period završava (ili je nekome već i prije završio), i dolazi razdoblje obaveza, kako privatnih, tako i poslovnih.

Kroz glavu nam prolazi lista zadataka koja nas nestrpljivo čeka. Nakon ‘odmora iz snova’, približava se trenutak vašeg dolaska na posao. Jedan od izuzetno važnih pokazatelja da li radite radite posao za koji ste stvoreni, je i odgovor na moje sljedeće pitanje:

“Kakav ‘osjećaj u trbuhu’ vam se javlja na osnovi spoznaje da vas čekaju radne obaveze? Da li osjećate težinu, nezadovoljstvo, ili vam se javljaju ‘leptirići u trbuhu’ i iskače vam cijeli niz ideja oko novih projekata, kolega i susreta s vašim klijentima, s kojima imate jako dobre odnose i veselite se da ih ponovo vidite? Kakav je osjećaj?”

Kažu da je naše tijelo, i emocije koje nam šalje najbolji pokazatelj da li se nalazimo za nas na pravom mjestu i s pravim ljudima koji nas okružuju. Kada radimo posao koz koji dišemo punim plućima, možemo ostvariti neograničen uspjeh i maksimalno iskoristiti svoj potencijal. Kada volimo svoj posao, otvoreni smo za nova znanja, puno učimo, razvijamo svoju kreativnost i istovremeno u svemu tome – uživamo. Moj osjećaj u trbuhu su upravo ‘leptirići’. Veselim se novim jesenskim projektima, popiti kavu s dragim klijentima, započeti neke potpuno nove edukacijske projekte i radionice, i u svemu tome ‘turbo’ uživati, upoznavati nove ljude i zabavljati se.

Predlažem da osluhnete što vam govore vaše emocije i poslušate ih, jer, kako kažu, mi smo sami kovači naše sreće, uspjeha i zadovoljstva.

Sretno na tom putu!

Izvorno objavljeno na: https://www.linkedin.com/pulse/va%C5%A1-posao-leptiri%C4%87i-u-trbuhu-tanja-kranjc-svetli%C4%87/

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.