Zbog čega Vaš tim podbacuje? Tri strategije za izbjegavanje katastrofe

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
Trenutno pregledavate Zbog čega Vaš tim podbacuje? Tri strategije za izbjegavanje katastrofe

“TIM” može stvoriti ili razoriti bilo koju organizaciju!

Što je organizacija veća, to će zahtijevati savršeniji timski rad. Stoga je složiti izvrstan tim koji će ostvariti ciljeve Vaše organizacije jedan od Vaših vrlo važnih zadataka. 

Mnogo je primjera timova čiji su neuspjesi doveli do velikih gubitaka za organizaciju. Ne želite biti jedan od njih; stoga se potrudite steći bolje razumijevanje svog tima da biste mogli riješiti njihove probleme. 

 Ovo je popis problema zbog kojih bi Vaš tim mogao podbaciti. Pogledajte.

  • Nepostojanje jasnih ciljeva
  • Nedostatne vještine rješavanja problema
  • Nedostatak odgovornosti
  • Manjak izvrsnosti u ključnim vještinama
  • Izostanak učinkovitog vodstva  
  • Nedovoljno dobre vještine upravljanja vremenom
  • Nedostatak resursa
  • Nedovoljan fokus na kreativnost i izvrsnost
  • Nedostatna obuka

 Razumijemo da je teško prevladati sve te izazove, no nije nemoguće. Učinkovito upravljanje timom može učiniti čuda i dovesti do toga da se očekivanja tima nadmaše, a individualni članovi organizacije oslobode svoju kreativnost. Stoga sljedeći put kada budete okupljali tim za svoje projekte, obratite pozornost na sljedeće stvari. 

Kontrolni popis za postizanje izvrsnih timskih rezultata

 Postavite ostvarive ciljeve

Pobrinite se da Vaš tim bude svjestan ključne vizije i ciljeva poslovanja.  Postavljanje vremenskih ciljeva pomoći će im da bolje izvršavaju zadatke kako bi ciljeve ostvarili u zadanom vremenu. Često smo svjedoci da se veliki izazovi mogu lako svladati uz pravilne vještine rukovođenja.

Usredotočite se na osnaživanje tima

Pružite priliku svakom članu tima da pokaže svoje vještine i kreativnost.  Dajte im potrebne resurse da bi svoje sposobnosti razvili do izvrsnosti, što će zauzvrat povećati produktivnost Vaše tvrtke.

Učinkovita komunikacija za optimalnu produktivnost

Ovo je ključan aspekt svakog uspješnog timskog rada. Komunikacija igra glavnu ulogu u izgradnji povjerenja među članovima tima. Dijeljenjem svojih stajališta i davanjem povratnih informacija zaposlenici će razviti profesionalnu povezanost, a kontinuirani napredak tima u ostvarivanju ciljeva postavit će visoke standarde kvalitete za organizaciju.

Rezultat izvrsnog timskog rada bit će uspješan posao iz snova! Zato se pripremite i bez odlaganja implemetirajte ove strategije da stvorite odličan tim u svojoj organizaciji. Educirajte zaposlenike o poslovnim ciljevima koje želite postići. Ako želite saznati više o strategijama poslovnog upravljanja, kontaktirajte nas danas.

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.