Koje rezultate možete očekivati od uspješnog Business coachinga?

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
Trenutno pregledavate Koje rezultate možete očekivati od uspješnog Business coachinga?

Ulažete svoje vrijeme i novac u poslovne edukacije kako biste postigli određene ciljeve. Koje benefite i rezultate možete očekivati od coachinga?

Benefiti coachinga naravno ovise o ciljevima na kojima se radi tijekom procesa coachinga. Kako bi Business coaching bio uspješan, potrebno je utvrditi da li su obuhvaćeni svi uvjeti kako bi okruženje za provođenje coachinga bilo podrška kvalitetnom procesu. Neki od uvjeta su: klijent sam odabire coacha, povjerenje između coacha i klijenta, coaching se provodi u ugodnom okruženju, obostrana želja za ostvarenjem cilja i sl. 

Što možete očekivati?

Bolje razumijemo i komuniciramo s različitim tipovima ljudi

Kroz coaching više upoznajete sebe i počinjete lakše razumjeti svoje misli, reakcije i djelovanje. Tako počinjete i vaše kolege promatrati ‘drugim očima’, što utječe na smanjenje tenzija i kvalitetnije međuljudske odnose, i naravno bolju kvalitetu rada.

Razvijamo svoje samopouzdanje

Uz kvalitetno odabranog coacha možete proći kroz niz vama izazovnih situacija i zajednički pripremiti neki vama nemoguće uspješan scenarij. Coach vas potiče, motivira i s vama traži rješenja kako bi bili spremni za izazovnu situaciju koju ćete sami riješiti i pritom ojačati svoje samopouzdanje.

Uspješno rješavamo konfliktne situacije

Klijent počinje uočavati osobne izazove koji ga potiču da konfliktno reagira u nekim situacijama. Kada klijent krene od sebe, svojih razmišljanja, postupaka, misli, osvijesti da bi mogao potpuno drugačije reagirati. Uz pomoć coacha ‘priprema’ se za sljedeću potencijalnu konfliktnu situaciju. Nakon određenog vremena, počinje primjećivati kako je svijet pun smirenih i zadovoljnih ljudi.

Efikasnije planiramo svoj radni dan

Veliki je izazov danas biti maksimalno efikasan uz veliki broj e-mailova koji neprestano pristižu i telefonskih poziva koje trebamo obaviti ili uzvratiti. Kada klijent uz pomoć coacha uvidi u koje doba dana ima prostor za provođenje određene vrste zadataka, otvaraju se nove ideje I klijent kreće s preslagivanjem svojih radnih zadataka. Cilj je imati dobar ‘work-life’ balance.

Firme često organiziraju Business coaching za zaposlenike na rukovodećim pozicijama. Važno je napomenuti da klijent može sam odabrati svog coacha, da treba biti upoznat s procesom coachinga i dobrovoljno se odlučiti za taj korak.

Za sve informacije možete se obratiti nama za business ili life coaching.

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.