8 načina uspješnog vođenja na daljinu

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
Trenutno pregledavate 8 načina uspješnog vođenja na daljinu

Nismo ni sanjali da će nam se, gotovo preko noći, toliko promijeniti način života i poslovanja. Mnoge kompanije su postavile pravilo rada od kuće za sve zaposlenike kojima to vrsta posla omogućava.

U nastavku se nalazi nekoliko savjeta za sve managere/ voditelje:

Konkretnije definirajte zadatke i rokove

Kako bi svim članovima tima bilo jasno koji zadatak i do kojeg vremena trebaju napraviti, potrebno je konkretnije raspisati poslove. Svatko u timu treba znati tko je za koje zadatke zadužen, a tko je odgovoran i do kojeg vremenskog roka je potrebno završiti. Opis može biti kratak, transparentan i dovoljno jasan svima. Na taj način ćete i vi imati bolju sliku zadataka, lakše ćete pratiti proces i svaki zaposlenik će znati što točno treba napraviti.

Češće komunicirajte individualno i u timu

Kada raspišete zadatke i obaveze, važno je na timskom online sastanku vrlo konkretno i motivirajuće predstaviti novi model jasno definiranih zadataka i naravno, biti otvoren za sva pitanja. Kako kažu: dobra priprema, pola posla. Na taj način razvijate timski rad i osjećaj povezanosti. Također bi bilo dobro pojedinačno sa svakim zaposlenikom provjeriti koliko je razumio svoje obaveze. U početku će izgledati da vam komunikacija oduzima puno vremena, ali koliko uložite, toliko ćete i dobiti. Naravno, općenito je važna češća komunikacija i praćenje rada s vaše strane, nego li je to bilo do sada.

Organizirajte poslovne edukacije

Iako je krizna situacija, ne znači da sve treba stati. Posebno u segmentu poslovne edukacije. Organizacija i dalje treba napredovati, a njezini zaposlenici u tu svrhu i dalje trebaju nova znanja i alate koji će im olakšati obavljanje posla i dalje razvijati svoju konkurentnu prednost. Kraće online edukacije mogu biti vrlo korisne.

Dodijelite mentore zaposlenicima

Kako bi timski rad bio još kvalitetniji, odredite kolege mentore koji će pratiti napredovanje posla svojih kolega. Na taj način ćete sebe rasteretiti, potaknuti međusobnu komunikaciju i razvijati odgovornost tima.

Budite uzor, budite pozitivni

Na kraju krajeva, i vi ste čovjek i u ovoj situaciji nikome nije lako. Pronađite načine koji će vas puniti energijom kako bi u komunikaciji sa svojim ljudima razvijali osjećaj zajedništva, podrške, razumijevanja i uspješnih rezultata. 

Za sve informacije vezano uz ONLINE poslovne edukacije i timski rad možete se obratiti nama na https://integra-znanja.hr/in-house-radionice/.

Tanja Kranjc Svetlić

Direktorica i vlasnica tvrtke Integra znanja, konzultantica & coach. Bavim se edukacijama preko 20 godina i smatram da je cjeloživotno učenje najbolji način da prvenstveno postignemo zadovoljstvo svojim osobnim životom. Zadovoljstvo osobnim životom i te kako se reflektira na poslovnu učinkovitost i uspješne poslovne rezultate te dugoročno zadovoljstvo i povjerenje klijenata. Više o meni pročitajte ovdje.