Edukacije iz područje komunikacijskih, voditeljskih, prezentacijskih, prodajnih i drugih vještina uvijek će biti vječno tražene u organizacijama. Komunikacija je ‘evergreen’ tema o kojoj se stalno priča. Ponavljanje i nadograđivanje znanja, nikad dovoljno. Tako barem to rade firme koje žele imati motivirane i educirane zaposlenike. S obzirom na situaciju na tržištu rada, danas skoro svaka razvojna organizacija planira budžet za unapređenje poslovanja, kako kroz područje marketinga, tehnologije, razvoja u IT području, tako i u području međuljudskih odnosa i poslovnih vještina.  Vlasnici i direktori su osvijestili važnost ulaganja u kadrove, jer na taj način razvijaju veću lojalnost i motoviranost tima.

Posebno nas veseli potreba za jednom novom razinom svijesti u firmama, a to su edukacije iz područja osobnog razvoja. Naravno, postotak upita za ove teme je znatno manji od klasičnih poslovnih tema, ali nas itekako veseli, jer to znači da se polako razvija svijest o osobnom razvoju i u poslovnom okruženju.

Direktorima i ljudskim potencijalima postaju sve atraktivnije teme kao što su intuicija, osobne i poslovne vrijednosti, uvjerenja, pozitivno razmišljanje, energetski moduli, poslovne konstelacije, tehnike čitanja ljudi, meditacija u businessu. Za ove teme važno je da se zaposlenici sami prijavljuju unutar svoje organizacije, s obzirom na specifično područje osobnog razvoja. Teme organiziramo u obliku ‘in-house’ radionica. Često se radionice provode kontinuirano tijekom godine za pojedinu firmu. Nakon određenog vremena, grupe prijavljenih zaposlenika postaju sve veće, što govori o sve većem interesu za ovo područje.

Ovo je još jedan dokaz da se stvari pomiču u pozitivnom smjeru, bilo bi bolje kada bi svi mi malo podigli glavu i više promatrali i primjećivali ove pozitivne pomake i razvoj, jer svaki mali korak može biti veliki pomak za čovječanstvo.

Za više informacija pogledajte: https://integra-znanja.hr/radionice-osobnog-razvoja/.